Sosiaali- ja terveysalan sekä taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen työllisten osuus, joilla on mielenterveysdiagnoosien perusteella kirjattuja erikoissairaanhoidon käyntejä, sairauspoissaoloja ja työkyvyttömyyseläkkeitä verrattuna muihin työllisiin vuosina 2010–2021.
Sosiaali- ja terveysalan sekä taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen työllisten mielenterveysdiagnoosien perusteella tehdyt erikoissairaanhoidon käynnit, sairauspoissaolot ja työkyvyttömyyseläkkeet verrattuna muihin työllisiin vuosina 2010–2021
Mielen hyvinvointi on työkyvyn kulmakiviä, mutta mielenterveyden häiriöt ovat merkittävä haaste työelämälle. Työelämätiedosta löydät monipuolista tietoa niin mielenterveyshäiriöiden esiintyvyydestä, mielenterveyden riskitekijöistä kuin henkisistä voimavaratekijöistä.
Työ- ja elinkeinoministeriön työolobarometrissa on selvitetty työuupumuksen kokemuksia vuodesta 2019 lähtien.
Työolobarometrissa kysytään, miten usein vastaaja kokee työssään työuupumukseen liittyviä tunteita tai haitallista stressiä.
Mitä jos mielen hyvinvointia rakennettaisiin uudestaan? -haastattelututkimuksessa luotiin uusi lähestymistapa työssä käyvien nuorten aikuisten mielenterveyden ymmärtämiseksi osana työelämää ja muuttuvaa toimintakulttuuria.
Mielenterveysdiagnoosia ennustavat ennen kaikkea ikä, sukupuoli, surumieliset ajatukset, voimakkaat stressin kokemukset ja toistuvat väsymyksen tunteet pitkin päivää.
Mitkä tekijät ennakoivat mielenterveyteen liittyvää diagnoosia työväestössä? Tarkastele työterveyshuollon aineistoihin perustuvia tutkimustuloksia.
Vertaile raskaan työn ja sairauspoissaolojen yhteyttä eri ammateissa