Tietoa meistä

Päivitetty 23.9.2019

Työelämätieto on Työterveyslaitoksen tuottama palvelu, joka kokoaa työelämädataa eri lähteistä ja tarjoaa sen avoimesti käyttöön. Palvelua päivitetään jatkuvasti.

Työelämätieto -verkkosivusto tarjoaa alustan, jonka kautta asiantuntijat, media, työelämänkehittäjät ja muut työelämätietoa hyödyntävät tahot saavat käyttöönsä ajantasaisen ja luotettavan tiedon suomalaisesta työelämästä.

Palvelusta löydät sekä dataa, joita voit tarkastella omien tarpeittesi mukaan, sekä asiantuntijan tulkintaa tarjoavia artikkeleita, joissa dataa tarkastellaan yhdestä mahdollisesta näkökulmasta.

Data

Puuttuuko sinun datasi tästä palvelusta?
Ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen tyoelamatieto@ttl.fi.

Käyttöehdot

Tekijänoikeudet

Työelämätieto on tarkoitettu palveluksi, jonka jakamaa tietoa käytettäisiin mahdollisimman laajasti ja avoimesti hyödyksi. Jos olet löytänyt täältä jotain hyödyllistä, niin anna mennä vaan, data ei käytöstä kulu! Jatkokäytön helpottamiseksi jokaiselta sivulta löytyy lisenssi, jonka mukaisesti juuri sen sivun sisältöjä voi hyödyntää muualla. Pääasiassa lisenssi on Creative Commons 4.0-Nimeä, jonka perusteella palvelun tekstiä ja kuvia saa vapaasti käyttää muualla lähde mainiten. Teksti ja kuvat on saatettu lisensoida eri lisenseillä ja käyttäjän vastuulla on tarkistaa, mikä lisenssi on kulloinkin käytössä. Sivustolta löytyvän sisällön tekijänoikeudet kuuluvat Työterveyslaitokselle, ellei toisin mainita.

Vastuuvapaus

Työterveyslaitos pyrkii pitämään sivustolta löytyvät tiedon ajantasaisina, päivitettyinä ja oikeina. Työterveyslaitos ei ole vastuussa sivuston sisällön käyttäjälle aiheuttamista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai kustannuksista. Työterveyslaitos ei ota vastuuta sivuston sisältöjen käytöstä kolmansien osapuolien toimesta. Työterveyslaitos ei myöskään vastaa sellaisesta haitasta, joka aiheutuu teknisistä häiriöistä tai sivustoon linkitetystä, ulkopuolisten julkaisemasta materiaalista.

Käyttäjäseuranta

Työelämätieto-palvelun käyttöä seurataan Google Analytics-ohjelmalla. Google Analytics tallentaa evästeiden avulla tietoja sivuston käytöstä niin, ettei käyttäjää voida tunnistaa. Tietoihin kuuluvat muun muassa mistä käyttäjä sivustolle päätyi, millä alisivulla käyttäjä vieraili ja kuinka pitkään sivustoa käytettiin. Analytiikkatietoa käytetään Työelämätieto-palvelun parantamiseen ja kehittämiseen. Google Analytics -ohjelman tekemän seurannan voit estää asentamalla selaimeesi seurannan estävän lisäosan.

Kuinka viittaan palveluun

Alla on luettelo suositelluista tavoista viitata Työelämätietoon.

Suorassa tekstissä

  • (Työelämätieto, Työterveyslaitos <vuosi>)

Kun viittaat palveluun kokonaisuutena

  • Työelämätieto, Työterveyslaitos, <päivämäärä>, www.tyoelamatieto.fi
  • Work Life Knowledge, Finnish Institute of Occupational Health, <date>, www.worklifedata.fi

Kun viittaat yksittäiseen analyysiin tai dataan

  • <kirjoittaja> (<päivämäärä sivulta>). <otsikko>. Työterveyslaitos, www.tyoelamatieto.fi
  • Tellu Tuottelias (12.3.2019). Työ ja terveys vaikuttavat toisiinsa merkittävästi. Työterveyslaitos, www.tyoelamatieto.fi
  • Tellu Tuottelias (3/12/2019). Work and health are in substantial interaction. Finnish Institute of Occupational Health, www.worklifedata.fi